email: seniorinet@caritasromania.ro

telefon:021 230 40 13


Propunerea unei politici publice în domeniul serviciilor medico-sociale de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice

Reţeaua SenioriNet  propune  un document de politică publică cu privire la funcţionarea, reglementarea şi sustenabilitatea serviciilor la domiciliu pentru vârstnici, la nivel național 

Documentul de pozitie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Peste 53 de reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, autorităţi publice centrale şi locale, precum şi experţi independenţi au semnat Documentul de poziţie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Serviciile de ingrijire la domiciliu – o sansa la viata demna pentru varstnicii din Romania

Reteaua SenioriNET publica Barometrul de opinie privind colaborarea dintre ONG-urile furnizoare de servicii de ingrijire la domiciliu si autoritatile publice.

Parlamentarii au adoptat modificari privind evaluarea periodica a persoanelor cu handicap

In sedinta din 15 aprilie a fost adoptat de catre deputati proiectul de lege pentru modificarea si completarea art 59 din Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Potrivit acestui proiect de lege, persoanele cu handicap a caror afectiune a generat deficiente functionale si/sau structural-anatomice intr-un stadiu ireversibil si pentru care comisia de evaluare a stabilit termen permanent de valabilitate a certificatului de incadrare in grad si tip de handicap sunt excluse de la obligativitatea evaluarilor periodicestabilite de lege.

Exista o exceptie de la aceasta regula. Astfel, persoanele mentionate se prezinta pentru reevaluare in urmatoarele conditii: daca solicita acest lucru ca urmare a agravarii situatiei lor medico-psiho-sociale, respectiv daca sunt convocate ca urmare a existentei unei suspiciuni justificate privind incalcarea prevederilor legale de incadrare in grad si tip de handicap.

Proiectul de lege urmeaza sa fie trimis spre promulgare presedintelui Romaniei si devine aplicabil la trei zile de la data publicarii in Monitorul Oficial.

 

Sursa:  alaturidevoi.ro

Sursa foto: lideruldeopinie.ro

Portal co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru
Uniunea Europeană extinsă, în cadrul Schemei de Grant pentru ONG-uri, Fondul Tematic pentru
Participarea Societăţii Civile - Programul de Cooperare Elvetiano-Roman.

test