email: seniorinet@caritasromania.ro

telefon:021 230 40 13


Propunerea unei politici publice în domeniul serviciilor medico-sociale de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice

Reţeaua SenioriNet  propune  un document de politică publică cu privire la funcţionarea, reglementarea şi sustenabilitatea serviciilor la domiciliu pentru vârstnici, la nivel național 

Documentul de pozitie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Peste 53 de reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, autorităţi publice centrale şi locale, precum şi experţi independenţi au semnat Documentul de poziţie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Serviciile de ingrijire la domiciliu – o sansa la viata demna pentru varstnicii din Romania

Reteaua SenioriNET publica Barometrul de opinie privind colaborarea dintre ONG-urile furnizoare de servicii de ingrijire la domiciliu si autoritatile publice.

FEDERATIA CARITAS A DIECEZEI TIMISOARA

Judet: Timis

Localitate: Timisoara

Adresa: str. Corbului nr. 2

Website: http://www.federatia-caritas.ro/

Tip furnizor: ONG

Tip serviciu furnizat: Ingrijire sociomedicala

Email: fcdt@federatia-caritas.ro

Telefon: 0254649954


Federaţia Caritas a Diecezei Timişoara este o organizaţie non-guvernamentală, iniţiată şi inspirată de Episcopia Romano-Catolică din Timişoara. Este acreditată să acorde servicii de asistenţă socială primare şi specializate persoanelor aflate în nevoi. Se dedică tuturor formelor de ajutor social, comunitar, desfăşurându-şi activitatea sub deviza "Suntem aici pentru toţi oamenii". Serviciile asigurate sunt diversificate şi sunt oferite indiferent de religia, naţionalitatea sau apartenenţa politică a beneficiarilor.

Centre de îngrijire şi asistenţă socială la domiciliu

Acest proiect funcţionează din anul 2003. Pe raza Diecezei Timişoara sunt opt centre de îngrijire şi asistenţă socială la domiciliu şi anume în Timişoara, Buziaş, Lugoj, Reşiţa, Anina, Caransebeş, Oţelul Roşu şi Lipova. În cadrul centrelor se oferă servicii medicale şi sociale în domeniul îngrijirii la domiciliu adaptate grupului ţintă. Acestea sunt acordate de o echipă interdisciplinară formată din: medic, asistenţi medicali, îngrijitoare, lucrători social şi voluntari.

1 2

Scopul proiectului: de a oferi servicii de îngrijire medicală şi socială la domiciliul beneficiarului în vederea creşterii calităţii vieţii acestuia.

Grup ţintă: persoane cu afecţiuni acute şi/sau cronice, care prezintă un anumit nivel de dependenţă şi o capacitate limitată de a se deplasa la o unitate sanitară în vederea asigurării îngrijirilor recomandate de medic.

3 4

Obiective

  • promovarea şi respectarea drepturilor persoanelor vârstnice sau persoanelor imobilizate la pat,
  • prevenirea instituţionalizării sau excluderii sociale a grupului ţintă.

Serviciile medicale se efectuează doar la recomandarea medicului Centrului, medicului de familie sau a medicului curant.

Serviciile oferite sunt de asistenţă medicală şi de îngrijire; suport emoţional şi, după caz, consiliere psihologică; transport şi asistenţă paliativă.

Portal co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru
Uniunea Europeană extinsă, în cadrul Schemei de Grant pentru ONG-uri, Fondul Tematic pentru
Participarea Societăţii Civile - Programul de Cooperare Elvetiano-Roman.

test