email: seniorinet@caritasromania.ro

telefon:021 230 40 13


Propunerea unei politici publice în domeniul serviciilor medico-sociale de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice

Reţeaua SenioriNet  propune  un document de politică publică cu privire la funcţionarea, reglementarea şi sustenabilitatea serviciilor la domiciliu pentru vârstnici, la nivel național 

Documentul de pozitie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Peste 53 de reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, autorităţi publice centrale şi locale, precum şi experţi independenţi au semnat Documentul de poziţie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Serviciile de ingrijire la domiciliu – o sansa la viata demna pentru varstnicii din Romania

Reteaua SenioriNET publica Barometrul de opinie privind colaborarea dintre ONG-urile furnizoare de servicii de ingrijire la domiciliu si autoritatile publice.

Un nou camin de batrani receptionat, in Capitala

Joi, 12 Mai 2016, începând cu orele 13.00, a fost efectuată recepția lucrărilor de amenajare a Căminului pentru Persoane Vârstnice „Sfântul Nectarie”, situat pe strada caporal Grigore Marin nr. 42 – 44, corp C5

Cu un regim de înălțime de S+P+3 și o amprentă la sol de 726 mp, clădirea a făcut obiectul unei reconversii, fiind în trecut un cămin abandonat.

Au fost executate lucrări de reabilitare care au presupus modernizarea fațadei și recompartimentarea spațiului interior. Astfel, acesta va avea 11 camere pe nivel, în care vor putea fi cazate câte 4 persoane/cameră, în total fiind 33 de încăperi ce pot găzdui un număr de 132 de beneficiari.

De asemenea, vor fi amenajate un spațiu de igienizare, cabinete medicale, o bucătărie profesională cu sală de mese, o spălătorie, dar și o curte interioară destinată recreerii în aer liber.

Serviciile oferite vizează găzduirea pe perioadă nedeterminată, consiliere, socializare și petrecere a timpului liber, ajutor pentru igiena corporală, hrănire, transfer și mobilizare, deplasare în interior, cât și asistență medicală primară: administrare tratament, recuperare și reabilitare prin kinetoterapie, fizioterapie și psihoterapie.

De serviciile oferite în cadrul acestui așezământ socio – medical vor beneficia vârstnici care nu au locuință și nici posibilitatea de a-și asigura condiții de locuit, care nu realizează venituri proprii, nu se pot gospodări singuri sau se află în imposibilitatea de a-și asigura nevoile socio – medicale.

Sumele necesare realizării acestei investiții provin din Bugetul Local Sector 4 și totalizează 6.665.240,44 lei

 

sursa info & foto: www.b365.ro

Portal co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru
Uniunea Europeană extinsă, în cadrul Schemei de Grant pentru ONG-uri, Fondul Tematic pentru
Participarea Societăţii Civile - Programul de Cooperare Elvetiano-Roman.

test