email: seniorinet@caritasromania.ro

telefon:021 230 40 13


Propunerea unei politici publice în domeniul serviciilor medico-sociale de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice

Reţeaua SenioriNet  propune  un document de politică publică cu privire la funcţionarea, reglementarea şi sustenabilitatea serviciilor la domiciliu pentru vârstnici, la nivel național 

Documentul de pozitie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Peste 53 de reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, autorităţi publice centrale şi locale, precum şi experţi independenţi au semnat Documentul de poziţie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Serviciile de ingrijire la domiciliu – o sansa la viata demna pentru varstnicii din Romania

Reteaua SenioriNET publica Barometrul de opinie privind colaborarea dintre ONG-urile furnizoare de servicii de ingrijire la domiciliu si autoritatile publice.

Teleasistenta pentru seniori

Caritas Alba-Iulia, impreuna cu Fundatia Vodafone Romania, continua programul de teleasistenta ”Mobile for Good”, prin care technologia mobila este folosita pentru ajutarea varstnicilor care locuiesc singuri. Valoarea finantarii este de 53.870,00 Euro.

Noul proiect cuprinde 350 noi abonamente pentru telefoane cu buton de panica si telefoanele, prin care varstnicii pot utiliza aparatele gratuit si in caz de urgenta pot apela la ajutor. Parteneriatul cu Fundatia Vodafone Romania are deja un an vechime.

Prin acest proiect, in 2013 angajatii Caritas au putut monitoriza zi de zi aproximativ 150 de varstnici bolnavi, oferind un sentiment de siguranta beneificarilor, chiar si cand acestia nu aveau nevoie de ingrijire imediata.

Programul de teleasistenta functioneaza in judetele Alba, Covasna, Hunedoara, Brasov, Mures si Harghita, la cerere acest proiect putand fi extins si in alte judete.

Pentru mai multe detalii puteti contacta responsabilii de proiect Caritas Alba –Iulia la numarul de telefon 0732-830.040 sau direct pe siteul http://www.caritas-ab.ro/.

Portal co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru
Uniunea Europeană extinsă, în cadrul Schemei de Grant pentru ONG-uri, Fondul Tematic pentru
Participarea Societăţii Civile - Programul de Cooperare Elvetiano-Roman.

test