email: seniorinet@caritasromania.ro

telefon:021 230 40 13


Propunerea unei politici publice în domeniul serviciilor medico-sociale de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice

Reţeaua SenioriNet  propune  un document de politică publică cu privire la funcţionarea, reglementarea şi sustenabilitatea serviciilor la domiciliu pentru vârstnici, la nivel național 

Documentul de pozitie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Peste 53 de reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, autorităţi publice centrale şi locale, precum şi experţi independenţi au semnat Documentul de poziţie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Serviciile de ingrijire la domiciliu – o sansa la viata demna pentru varstnicii din Romania

Reteaua SenioriNET publica Barometrul de opinie privind colaborarea dintre ONG-urile furnizoare de servicii de ingrijire la domiciliu si autoritatile publice.

Solutii pentru a asigura pacientilor un acces cât mai facil la servicii medicale

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Vasile Ciurchea, a declarat, luni (11 noiembrie 2019), la o întâlnire cu reprezentantii medicilor de familie, ca trebuie gasite solutii pentru a asigura pacientilor "un acces cât mai facil la servicii medicale", iar, acolo unde este posibil, acestea sa fie acordate în medicina primara, fara ca pacientii "sa mai fie plimbati pe drumuri de la un medic la altul".

"Trebuie sa gasim solutii pentru a asigura pacientilor un acces cât mai facil la servicii medicale si, acolo unde este posibil, sa le acordam aceste servicii în medicina primara, fara sa îi mai plimbam pe drumuri de la un medic la altul. Bineînteles, trebuie sa identificam metode de simplificare care sa nu afecteze calitatea actului medical. Aceste metode vor aduce, cu siguranta, si economii în sistem, care vor fi utilizate tot pentru pacienti", a declarat Vasile Ciurchea, citat într-un comunicat de presa.

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si reprezentantii medicilor de familie au dezbatut luni proiectul normelor de aplicare a Contractului-cadru pe anii 2020 - 2023.

"În perioada urmatoare, la CNAS au loc întâlniri cu organizatiile patronale, sindicale si profesionale reprezentative din domeniul medical pentru discutarea proiectului normelor metodologice de aplicare a Contractului-cadru care va reglementa conditiile acordarii asistentei medicale, a medicamentelor si a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru urmatorii 4 ani. Astazi, începând cu ora 9,30 au avut loc consultarile cu reprezentantii medicilor de familie, în cadrul carora s-a dezbatut o serie de propuneri ale acestora. Unele propuneri au fost agreate sau au fost eliminate de comun acord", afirma sursa citata.

Presedintele CNAS a propus o noua întâlnire cu reprezentantii medicilor de familie, la care sa participe si reprezentanti ai celorlalte specialitati medicale, în cadrul careia sa poata fi identificata "o arie mai larga" de servicii medicale care sa poata fi acordate pacientilor în medicina primara.

Sursa: agerpres.ro

Portal co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru
Uniunea Europeană extinsă, în cadrul Schemei de Grant pentru ONG-uri, Fondul Tematic pentru
Participarea Societăţii Civile - Programul de Cooperare Elvetiano-Roman.

test