email: seniorinet@caritasromania.ro

telefon:021 230 40 13


Propunerea unei politici publice în domeniul serviciilor medico-sociale de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice

Reţeaua SenioriNet  propune  un document de politică publică cu privire la funcţionarea, reglementarea şi sustenabilitatea serviciilor la domiciliu pentru vârstnici, la nivel național 

Documentul de pozitie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Peste 53 de reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, autorităţi publice centrale şi locale, precum şi experţi independenţi au semnat Documentul de poziţie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Serviciile de ingrijire la domiciliu – o sansa la viata demna pentru varstnicii din Romania

Reteaua SenioriNET publica Barometrul de opinie privind colaborarea dintre ONG-urile furnizoare de servicii de ingrijire la domiciliu si autoritatile publice.

Servicii sociale pentru fiecare vârstnic – pachet de achizitii de servicii în fiecare comunitate – subiect de interes pe Agenda conferintei internationale “Combaterea marginalizarii si excluziunii sociale în Regiunea Dunarii”

Evenimentul organizat de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale s-a desfasurat în perioada 23-26 septembrie 2019, în contextul detinerii de catre România a Presedintiei Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii (SUERD) si a avut loc la Puflene Resort, în localitatea Murighiol, judetul Tulcea.

Asociatia Four Change a fost reprezentata la eveniment prin Mariana OANCEA - Expert servicii sociale, invitata în calitate de speaker.

2 dintre sesiunile tematice au adus in discutie, pe de o parte dezvoltarea serviciilor publice de asistenta sociala de la nivel local pentru a raspunde mai bine nevoilor persoanelor defavorizate si pe de alta parte, surse de finantare a masurilor care vizeaza incluziunea sociala a persoanelor si grupurilor vulnerabile.

Extras din Agenda:

• Manuela MÂNDROVICEANU, Directia Politici Servicii Sociale - “Programe de interes national derulate de MMJS în vederea sustinerii serviciilor sociale dezvoltate de serviciile publice de asistenta sociala”

• Prof. univ. dr. Florin LAZAR, Facultatea de Sociologie - “Rolul asistentilor sociali în dezvoltarea serviciilor de asistenta sociala”

• Carmen ROSU, Sef serviciu Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, “Stimulente financiare si servicii sociale acordate de DGASMB în Bucuresti”

• Beatrice MIREA, Sef serviciu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sector 4 - “Asistenta sociala, un raspuns la problematica grupurilor de risc”– model de buna practica privind integrarea în munca persoanelor cu dizabilitati”

• Mihaela MUNTEANU, Director de comunicare si advocacy, Federatia Organizaiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale - “Rolul hartii de nevoi si serviciile de asistenta sociala. Relatia dintre public si privat”

• Mihaela ZAMFIR - Lector universitar, dr, arhitect la Universitatea de Arhitectura - “Arhitectura ca suport pentru o îmbatrânire activa si sanatoasa în comunitate. Concepte actuale si modele de bune practici”

• Alina ALBU, Director TZMO România - “Solutii de finantare alternative pentru serviciile de îngrijire pe termen lung”

Portal co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru
Uniunea Europeană extinsă, în cadrul Schemei de Grant pentru ONG-uri, Fondul Tematic pentru
Participarea Societăţii Civile - Programul de Cooperare Elvetiano-Roman.

test