email: seniorinet@caritasromania.ro

telefon:021 230 40 13


Propunerea unei politici publice în domeniul serviciilor medico-sociale de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice

Reţeaua SenioriNet  propune  un document de politică publică cu privire la funcţionarea, reglementarea şi sustenabilitatea serviciilor la domiciliu pentru vârstnici, la nivel național 

Documentul de pozitie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Peste 53 de reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, autorităţi publice centrale şi locale, precum şi experţi independenţi au semnat Documentul de poziţie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Serviciile de ingrijire la domiciliu – o sansa la viata demna pentru varstnicii din Romania

Reteaua SenioriNET publica Barometrul de opinie privind colaborarea dintre ONG-urile furnizoare de servicii de ingrijire la domiciliu si autoritatile publice.

SenioriNet, de la retea informala la Federatia Furnizorilor de Ingrijiri la Domiciliu din Romania

Reprezentantii membrilor retelei SenioriNet, impreuna cu Comitetul de Coordonare s-au intalnit in perioada 16 – 18 martie 2016, la Sumuleu Ciuc, pentru a decide formalizarea SenioriNet– reţea ONG de servicii dedicate vârstnicilor.

In cadrul intalnirii a fost realizata o analiza a contextului politic si agenda publică privind furnizarea si finanțarea sistemului de servicii adresate vârstnicilor, precum si provocarile cu care se confrunta membrii retelei in furnizarea serviciilor destinate varstnicilor.

De asemenea, membrii prezenti la intalnire au stabilit viziunea, misiunea si valorile federatiei, au definit profilului și categoriilor noi de membri, precum si planul de actiune pe termen scurt.

Misiunea Federatiei SenioriNet este de a contribui ca actor strategic si reprezentantiv la dezvoltarea unui sistem unitar, sustenabil si accesibil de servicii integrate dedicate tuturor varstnicilor.

Viziunea SenioriNet este: “Toti varstnicii au acces garantat, in fiecare comunitate, la servicii integrate, de calitate, si adaptate nevoilor lor.“

Valorile SenioriNet sunt:

  • Respect pentru persoana varstnica;
  • Professionalism in furnizarea serviciilor;
  • Transparenta in luarea deciziilor si actiunilor;
  • Solidaritate in lucrul cu beneficiarii.

In perioada urmatoare va fi demarat procesul de elaborare a statutului federatiei, stabilirea responsabilitatilor membrilor si procedura de comunicare oficială de aderare a membrilor la noua structura juridică SenioiNet. De asemenea, va fi stabilita Adunarea Generala a SenioriNet, precum si procedura de convocare a acesteia. 

Portal co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru
Uniunea Europeană extinsă, în cadrul Schemei de Grant pentru ONG-uri, Fondul Tematic pentru
Participarea Societăţii Civile - Programul de Cooperare Elvetiano-Roman.

test