email: seniorinet@caritasromania.ro

telefon:021 230 40 13


Propunerea unei politici publice în domeniul serviciilor medico-sociale de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice

Reţeaua SenioriNet  propune  un document de politică publică cu privire la funcţionarea, reglementarea şi sustenabilitatea serviciilor la domiciliu pentru vârstnici, la nivel național 

Documentul de pozitie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Peste 53 de reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, autorităţi publice centrale şi locale, precum şi experţi independenţi au semnat Documentul de poziţie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Serviciile de ingrijire la domiciliu – o sansa la viata demna pentru varstnicii din Romania

Reteaua SenioriNET publica Barometrul de opinie privind colaborarea dintre ONG-urile furnizoare de servicii de ingrijire la domiciliu si autoritatile publice.

Seniori activi pe piata muncii

Trei organizatii neguvernamentale partenere, Grupul de Educatie si Actiune pentru Cetatenie (GEAC), Asociatia CSR Nest si Asociatia Magic Seniors, au lansat de curând un proiect pentru oamenii aflati la vârsta de argint care vor sa (mai) munceasca, sa se simta valorificati si sa fie rasplatiti pentru ceea ce stiu sa faca. Proiectul se numeste „Seniori activi pe piata muncii” si este finantat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România si implementat de Asociatia Act for Tomorrow.

Pâna la finalul lunii decembrie a acestui an vor fi organizate 6 întâlniri interactive cu seniori din centrele de servicii sociale din Bucuresti, pentru a afla care sunt nevoile lor, ce si-ar dori de la un angajator, ce si-ar dori sa faca, în ce conditii. Vor fi abordati apoi angajatorii – companii si agentii de resurse umane carora li se va comunica ca exista oameni care vor si pot fi activi pe piata muncii si dupa pensionare. În final, pentru a împaca cererea si oferta, va fi dezvoltata si promovata platforma online, jobs.seniorul.ro, care va contribui la cresterea gradului de ocupabilitate a seniorilor si a calitatii vietii acestora.

Primele 3 întâlniri cu seniorii au avut deja loc la Centrul de zi Omenia (Asociatia C.A.R.P. Omenia), Clubul Seniorilor din Sectorul 4 si Clubul Seniorilor „Mihai Eminescu”, Sector 6. La aceste întâlniri au participat peste 60 de oameni cu experienta de-o viata, iar alaturi de ei au fost invitati ca speakeri Prof. univ. dr. Alecxandrina Deaconu – A.S.E., Facultatea de Management, si Violanda Popa, Customer Relationship Executive la Brightway.

„Seniori activi pe piata muncii” este al 4-lea produs integrat în programul Seniorul.ro, alaturi de Visele batrânilor, Senior Karaoke si Revista Seniorul. Prin toate aceste proiecte, Grupul de Educatie si Actiune pentru Cetatenie (GEAC), Asociatia CSR Nest si Asociatia Magic Seniors pledeaza pentru o îmbatrânire activa si demna în România.

Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finantare comunitara destinat ONG-urilor tinere si institutiilor non-administrative. Domeniile vizate sunt: educatie, sanatate, mediu, social si cultural. Valoarea totala a programului este de 500.000 euro.

Sursa: romaniapozitiva.ro

Portal co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru
Uniunea Europeană extinsă, în cadrul Schemei de Grant pentru ONG-uri, Fondul Tematic pentru
Participarea Societăţii Civile - Programul de Cooperare Elvetiano-Roman.

test