email: seniorinet@caritasromania.ro

telefon:021 230 40 13


Propunerea unei politici publice în domeniul serviciilor medico-sociale de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice

Reţeaua SenioriNet  propune  un document de politică publică cu privire la funcţionarea, reglementarea şi sustenabilitatea serviciilor la domiciliu pentru vârstnici, la nivel național 

Documentul de pozitie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Peste 53 de reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, autorităţi publice centrale şi locale, precum şi experţi independenţi au semnat Documentul de poziţie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Serviciile de ingrijire la domiciliu – o sansa la viata demna pentru varstnicii din Romania

Reteaua SenioriNET publica Barometrul de opinie privind colaborarea dintre ONG-urile furnizoare de servicii de ingrijire la domiciliu si autoritatile publice.

Satul Seniorilor – Milly din Buhusi, Bacau a implinit un an

Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau, a sarbatorit vineri, 27 iunie 2014, 1 an de activitate „ Satul Seniorilor – Milly” – din Buhusi, Bacau. Centrul rezidential pentru varstnici si-a deschis larg portile pentru a primi aproximativ 100 de invitati care au avut ocazia de a vizita casele, dar si facilitatile oferite de acesta (ferma de animale, livada, gradina de legume si iazul cu diverse specii de pesti).

Cei mici s-au distrat alaturi de voluntarii F.S.C. si voluntarii Asociatiei „Exista o sansa” prin jocuri, plimbari cu poneiul Bandy si baloane modelate.

Evenimentul a fost marcat printr-o frumoasa sarbatoare taraneasca, cu momente artistice populare sustinute de Ansamblul Folcloric „Flori de busuioc”, cu gustari traditionale romanesti si prajituri de casa preparate in bucataria Complexului rezidential.

Alaturi de FSC au fost partenerii si colaboratorii ca Viceprimarul orasului Buhusi, reprezentanti ai Primariei Blagesti, ai Spitalului Buhusi, ai Directiei Silvice Bacau si reprezentanti ai firmelor Barrier, BRD, Sir Safety, Ro - Lion care timp de un an de zile au ajutat si au sutinut activitatea sub diverse forme, alaturi de alte companii bacauane: Dedeman, Agricola, Comfert, Fundatia Vodafone Romania etc.

Toti cei interesati pot vizita Satul in orice moment si cu orice ocazie!

sursa: fsc.ro

sursa foto: ziaruldebacau.ro

 

Portal co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru
Uniunea Europeană extinsă, în cadrul Schemei de Grant pentru ONG-uri, Fondul Tematic pentru
Participarea Societăţii Civile - Programul de Cooperare Elvetiano-Roman.

test