email: seniorinet@caritasromania.ro

telefon:021 230 40 13


Propunerea unei politici publice în domeniul serviciilor medico-sociale de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice

Reţeaua SenioriNet  propune  un document de politică publică cu privire la funcţionarea, reglementarea şi sustenabilitatea serviciilor la domiciliu pentru vârstnici, la nivel național 

Documentul de pozitie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Peste 53 de reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, autorităţi publice centrale şi locale, precum şi experţi independenţi au semnat Documentul de poziţie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Serviciile de ingrijire la domiciliu – o sansa la viata demna pentru varstnicii din Romania

Reteaua SenioriNET publica Barometrul de opinie privind colaborarea dintre ONG-urile furnizoare de servicii de ingrijire la domiciliu si autoritatile publice.

S-a lansat proiectul “Vocea ONG – pentru comunitate!”

Proiectul "Vocea ONG - pentru comunitate!"  a fost lansat la Iași miercuri 16 Aprilie 2014. Este un proiect finantat prin granturile SEE, 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. 

Proiectul este implementat la nivelul regiunii Nord Est, incepand cu luna martie 2013 (pana in august 2015), de catre un consortiu de organizatii din Iasi - Fundatia “Alaturi de Voi” Romania - solicitant, Asociatia Alternative Sociale, Asociatia Salvati Copiii Iasi, Centrul de Dezvoltare Sociala, Centrul Diecezan Caritas, Fundatia COTE, Fundatia Iosif, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Fundatia Star of Hope si Fundatia World Vision Romania - toate membre in Comisia ONG din cadrul Consiliului de Dezvoltare Economica si Sociala a judetului. 

Prin acest proiect va fi crescuta vizibilitatea si capacitatea institutionala a cel putin a 70 de ONG-uri din regiunea Nord Est, va fi adusa in atentia autoritatilor publice regionale si centrale problematica subfinantarii sectorului neguvernamental si deficientele aparute in demersul de descentralizare a serviciilor sociale.

Activitatile preconizate vor include de asemenea organizarea unei caravane de vizitare a serviciilor oferite de ONG-uri in care vor fi invitati consilieri locali si judeteni din Iasi si mass-media, astfel incat acestia sa cunoasca investitiile facute de ONG-uri pentru beneficiari, dezbateri, diverse intalniri cu factori de decizie politici. Federatia Organizatiilor Neguvernamantale pentru Servicii Sociale, care va fi infiintata in cadrul proiectului, isi propune sa faca cunoscute comunitatii si autoritatilor publice proiectele si realizarile sectorului ONG din domeniul social.  

Pentru detalii privind evenimentul sau alte informatii referitoare la proiect poate fi contactata dna Mihaela Munteanu, director de dezvoltare si comunicare ADV Romania, tel. 0740-513864, email: mihaela.munteanu@alaturidevoi.ro.

Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesati: www.eeagrants.

Portal co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru
Uniunea Europeană extinsă, în cadrul Schemei de Grant pentru ONG-uri, Fondul Tematic pentru
Participarea Societăţii Civile - Programul de Cooperare Elvetiano-Roman.

test