email: seniorinet@caritasromania.ro

telefon:021 230 40 13


Propunerea unei politici publice în domeniul serviciilor medico-sociale de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice

Reţeaua SenioriNet  propune  un document de politică publică cu privire la funcţionarea, reglementarea şi sustenabilitatea serviciilor la domiciliu pentru vârstnici, la nivel național 

Documentul de pozitie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Peste 53 de reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, autorităţi publice centrale şi locale, precum şi experţi independenţi au semnat Documentul de poziţie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Serviciile de ingrijire la domiciliu – o sansa la viata demna pentru varstnicii din Romania

Reteaua SenioriNET publica Barometrul de opinie privind colaborarea dintre ONG-urile furnizoare de servicii de ingrijire la domiciliu si autoritatile publice.

Un nou corp inaugurat - Asezamantul Social pentru varstnici „Sfantul Andrei” Alba Iulia

Un nou corp al Asezamantului Social pentru varstnici „Sfantul Andrei” din Alba Iulia, cartierul Barabant a fost  inaugurat in prezenta primarului Mircea Hava, oficialitatilor locale, persoanelor varstnice si credinciosilor.

Consiliul Local al municipiului Alba Iulia si Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba a obtinut o finantare Europeana, pentru finalizarea constructiei deja incepute de Parohia Ortodoxa Barabant la Asezamantul care a gazduit pana in prezent un numar de 24 de persoane varstnice in 12 camere cu baie proprie. 

In urma reabilitarii si extinderii Asezamantului printr-un proiect cu finantare Europeana capacitatea s-a marit cu 8 locuri de cazare, s-a construit un nou corp de cladire, legat de cel existent, unde s-a amenajat o bucatarie moderna, o sala de activitati, o spalatorie si mai multe spatii necesare derularii in conditii optime. Cladirea este dotata cu lift, cu instalatii de incalzire si de aer conditionat, mobilier, iar curtea este pavata cu dale de beton.

„Foarte multi din tara asta vorbesc de eu, eu am facut, eu sunt, fara mine nu se poate. Aici la Barabant se vorbeste de noi, noi am facut si noi o sa facem in continuare. Asta ma bucura foarte mult, implicarea parintelui Ioan si a baiatului sau Mihai, de ceea ce noi toti sau apartinatorii nostri o sa avem nevoie. Am fost parteneri si am ramas parteneri din 2007. Sunt oameni care se gandesc la semenii lor. Si administrarea o vom face impreuna pentru ca impreuna avem si datoria sa avem grija de cei mai in varsta. Multumesc parintelui Tarau Ioan si multa lume din tara romaneasca sa ia exemplul de aici. Sunteti un exemplu de oameni crestini”, a spus primarul Mircea Hava.

Ideea infiintarii Asezamantului a plecat de la initiativa parintelui Ioan Tarau care a dorit sa fie alaturi de cei in varsta, de cei care nu au familie sau de cei care nu se mai pot ingriji. Reabilitarea si extinderea din Barabant are o valoare totala a proiectului de aproape 4 milioane de lei, proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si cofinantat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, fiind un parteneriat de succes intre Consiliul Local Alba Iulia si biserica.

sursa articol si foto: ziarulunirea.ro

Portal co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru
Uniunea Europeană extinsă, în cadrul Schemei de Grant pentru ONG-uri, Fondul Tematic pentru
Participarea Societăţii Civile - Programul de Cooperare Elvetiano-Roman.

test