email: seniorinet@caritasromania.ro

telefon:021 230 40 13


Propunerea unei politici publice în domeniul serviciilor medico-sociale de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice

Reţeaua SenioriNet  propune  un document de politică publică cu privire la funcţionarea, reglementarea şi sustenabilitatea serviciilor la domiciliu pentru vârstnici, la nivel național 

Documentul de pozitie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Peste 53 de reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, autorităţi publice centrale şi locale, precum şi experţi independenţi au semnat Documentul de poziţie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Serviciile de ingrijire la domiciliu – o sansa la viata demna pentru varstnicii din Romania

Reteaua SenioriNET publica Barometrul de opinie privind colaborarea dintre ONG-urile furnizoare de servicii de ingrijire la domiciliu si autoritatile publice.

Ministrul Muncii: Avem o problema de lipsa de specialisti si una de atitudine în sistemul de îngrijire a persoanelor adulte cu dizabilitati

Sistemul românesc de îngrijire a persoanelor adulte cu dizabilitati se confrunta cu o lipsa de specialisti dar are si o problema de atitudine, considera ministrul Muncii si Protectiei Sociale, doamna Violeta Alexandru.

Aceasta a anuntat, miercuri 27 noiembrie, ca autoritatile vor face o diagnoza a tuturor situatiilor din astfel de centre.

Dansa a dat exemplul Centrului de recuperare si reabilitare neurospsihiatrica pentru adulti cu handicap de la Urlati din judetul Prahova pe care l-a vizitat marti seara si unde a constatat ca tipurile de sprijin nu sunt adaptate corespunzator nevoilor.

"În acest moment în sistemul rezidential care îngrijeste persoanele adulte cu dizabilitati, tipurile de sprijin oferite acolo nu sunt adaptate corespunzator nevoilor acestora. As vrea sa va povestesc o situatie care mi-a adus la zi cunostintele pe care le avem despre viata în centrele mari cu capacitati de pâna la 200 de persoane, gestionate în acest moment de autoritatile locale din România. Sunt un om care a lucrat peste 20 de ani pe acest subiect, iar vizita de ieri nu a facut decât sa îmi confirme faptul ca în acest moment în sistemul rezidential care îngrijeste persoanele adulte cu dizabilitati tipurile de sprijin oferite nu sunt adaptate corespunzator nevoilor acestora", a spus seful de la Munca.

Doamna Ministru sustine ca persoanele cu anumite dizabilitati intelectuale nu ar trebui sa stea în aceste centre împreuna cu persoane care au probleme sociale, iar statul nu se implica suficient pentru oferirea unor posibilitati de de a interactiona cu comunitatea.

Sursa: hotnews.ro

Portal co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru
Uniunea Europeană extinsă, în cadrul Schemei de Grant pentru ONG-uri, Fondul Tematic pentru
Participarea Societăţii Civile - Programul de Cooperare Elvetiano-Roman.

test