email: seniorinet@caritasromania.ro

telefon:021 230 40 13


Propunerea unei politici publice în domeniul serviciilor medico-sociale de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice

Reţeaua SenioriNet  propune  un document de politică publică cu privire la funcţionarea, reglementarea şi sustenabilitatea serviciilor la domiciliu pentru vârstnici, la nivel național 

Documentul de pozitie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Peste 53 de reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, autorităţi publice centrale şi locale, precum şi experţi independenţi au semnat Documentul de poziţie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Serviciile de ingrijire la domiciliu – o sansa la viata demna pentru varstnicii din Romania

Reteaua SenioriNET publica Barometrul de opinie privind colaborarea dintre ONG-urile furnizoare de servicii de ingrijire la domiciliu si autoritatile publice.

Ministerul Muncii pregateste Strategia Nationala pentru Vârstnici

Ministerul Muncii lucrează cu Banca Mondială la elaborarea unei Strategii Nationale privind Persoanele Varstnice, ce are in vedere mentinerea in activitate a persoanelor varstnice cat mai mult timp posibil. 

În acest moment, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) lucrează, împreună cu Banca Mondială, la elaborarea Strategiei Naționale privind Persoanele Vârstnice și Îmbătrânirea Activă”, a declarat ministrul Rovana Plumb, la reuniunea Federației Naționale a Pensionarilor din România (FNPR).

Obiectivele Strategiei Naționale privind Persoanele Vârstnice și Îmbătrânirea Activă

Strategia va fi finalizata in luna noiembrie si va fi adoptata prin Hotarare de Guvern. Scopul strategiei este de a stabili directii majore de interventie, masuri si actiuni concrete, in vederea mentinerii in activitate a persoanelor vârstnice cât mai mult timp posibil.

Alte obiective ale strategiei sunt: schimbarea mentalității populației și a decidenților politici privind abordarea, în principal, din perspectivă pasivă și de viață asistată a vârstnicilor. Promovarea unui stil de viață sănătos și activ după retragerea de pe piața muncii este un alt scop al strategiei, la fel recunoașterea rolului în societate al persoanelor vârstnice, inclusiv avantajele promovării și dezvoltării așa numitei “silver economy”.

Reteaua SenioriNET invitata la consultari 

Initatorii Retelei SenioriNET au fost invitati de expertii Bancii Mondiale la un grup de lucru pentru a discuta despre serviciile furnizate pentru persoanele varstnice, avantajele ingrijirii la domiciliu, fata de serviciile rezidentiale, precum si legislatia destinata persoanelor varstnice. 

De asemenea, membrii retelei au elaborat un punct de vedere privind persoanele varstnice si problemele cu care se confrunta acest grup vulnerabil. Puteti accesa punctul de vedere aici

 

Portal co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru
Uniunea Europeană extinsă, în cadrul Schemei de Grant pentru ONG-uri, Fondul Tematic pentru
Participarea Societăţii Civile - Programul de Cooperare Elvetiano-Roman.

test