email: seniorinet@caritasromania.ro

telefon:021 230 40 13


Propunerea unei politici publice în domeniul serviciilor medico-sociale de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice

Reţeaua SenioriNet  propune  un document de politică publică cu privire la funcţionarea, reglementarea şi sustenabilitatea serviciilor la domiciliu pentru vârstnici, la nivel național 

Documentul de pozitie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Peste 53 de reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, autorităţi publice centrale şi locale, precum şi experţi independenţi au semnat Documentul de poziţie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Serviciile de ingrijire la domiciliu – o sansa la viata demna pentru varstnicii din Romania

Reteaua SenioriNET publica Barometrul de opinie privind colaborarea dintre ONG-urile furnizoare de servicii de ingrijire la domiciliu si autoritatile publice.

Masa rotunda organizata de SenioriNet in Bucuresti in 19 Februarie 2015

Coalitia SenioriNet organizeaza in data de 19 februarie 2015 la Hotel Marshall Bucuresti (Dr. Emanoil Bacaloglu nr. 2) masa rotunda cu tema Serviciile de ingrijire la domiciliu – o provocare în contextul Strategiei naţionale pentru îmbătrânire activă şi protecţie a persoanelor vârstnice.

Obiectivul mesei rotunde de la Bucureşti îl constituie analiza problemelor cu care se confruntă persoanele vârstnice dependente sau singure, aflate în căutarea unor servicii adecvate nevoilor lor, precum şi a modului în care furnizorii de servicii pot răspunde eficient acestor nevoi, în contextul legislaţiei actuale din România.

Evenimentul de la Bucureşti face parte din ciclul de 16 mese rotunde de dialog social care urmăresc identificarea nevoilor existente la nivel local, promovarea campaniei de advocacy a SenioriNet şi colectarea recomandărilor locale necesare elaborării documentului de politică publică al reţelei.

Evenimentul este organizat de catre Confederaţia Caritas România şi partenerii săi: Fundaţia Crucea Alb Galbenă, Asociaţia Habilitas, Asociaţia ADAM şi Asociaţia Four Change în cadrul reţelei SenioriNET, reţea la care au aderat 53 de ONG-uri furnizoare de servicii dedicate persoanelor vârstnice, în special servicii de îngrijire la domiciliu.

 Reţeaua SenioriNet este creată în cadrul Proiectului „SenioriNet – reţea ONG de servicii dedicate persoanelor vârstnice”, co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană cu scopul de a sprijini organizaţiile neguvernamentale care activează în domeniul social, cu precădere a celor care oferă servicii pentru vârstnici, pentru ca acestea sa deservească mai bine interesele beneficiarilor şi să dobândeasca o voce puternică în relaţia cu autorităţile publice centrale si locale.

Reţeaua îşi propune să crească accesul vârstnicilor din România la servicii de îngrijire la domiciliu prin dezvoltarea capacităţii organizaţiilor neguvernamentale din sectorul social şi susţinerea participării lor active în formularea politicilor publice.

 

Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati la adresa de email: rodica.caciula@yahoo.fr sau la telefon 0744 500 176.

Portal co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru
Uniunea Europeană extinsă, în cadrul Schemei de Grant pentru ONG-uri, Fondul Tematic pentru
Participarea Societăţii Civile - Programul de Cooperare Elvetiano-Roman.

test