email: seniorinet@caritasromania.ro

telefon:021 230 40 13


Propunerea unei politici publice în domeniul serviciilor medico-sociale de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice

Reţeaua SenioriNet  propune  un document de politică publică cu privire la funcţionarea, reglementarea şi sustenabilitatea serviciilor la domiciliu pentru vârstnici, la nivel național 

Documentul de pozitie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Peste 53 de reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, autorităţi publice centrale şi locale, precum şi experţi independenţi au semnat Documentul de poziţie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Serviciile de ingrijire la domiciliu – o sansa la viata demna pentru varstnicii din Romania

Reteaua SenioriNET publica Barometrul de opinie privind colaborarea dintre ONG-urile furnizoare de servicii de ingrijire la domiciliu si autoritatile publice.

Invitatie la întalnire de lucru SenioriNet, 28 – 30 septembrie 2015

În atenția: organizațiilor membre SenioriNet– reţea ONG de servicii dedicate vârstnicilor

 

Dragi colegi,                                                                                           

Îmi face plăcere să vă adresez oficial invitația de participa în perioada 28 – 30 septembrie a.c. la întâlnirea de lucru a rețelei SenioriNet care va avea loc în București, la Hotel Ibis Nord. Obiectivul principal al acestei întâlniri este de a consolida rețeaua noastră prin activarea grupurilor de Lucru tematice (Task Force) și de stabili modalitatea de coorodnare, comunicare și reprezentare.

Cu acest prilej, într-o manieră interactivă și consultativă, membrii SenioriNet vor agrea asupra modului de funcţionare a rețelei, vor elabora normele de colaborare și de comunicare, procedurile de lucru în cadrul grupurilor tematice și planurile de acțiune pentru fiecare grup de lucru, resposnabilitățile asumate de fiecare membru din grupurile de lucru. O propunere de agendă găsiți atașat.

Costurile de transport, cazare și masă vor fi asigurate din bugetul proiectului.

Acest eveniment este organizat în cadrul extinderii Proiectului „SenioriNet– reţea ONG de servicii dedicate persoanelor vârstnice”, co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Prin intermediul acestei finanțări am creat reţeaua SenioriNet cu scopul de a de a creşte  accesul vârstnicilor din România la servicii de îngrijire la domiciliu și de a întări parteneriatul între autorităţi şi organizaţiile neguvernamentale care activează în domeniul social, cu precădere a celor care oferă servicii pentru vârstnici.

În luna octombrie vom încheia prima etapă din viața rețelei SenioriNet, odată cu finalizarea contractului de finanțare, și vom intra într-o nouă etapă de auto-susținere și colaborare, de aceea participarea voastră la această întîlnire este importantă pentru viitorul rețelei SenioriNet.

Vă rugăm să ne confirmați particparea până la data de 17 septembrie a.c prin completarea și returnarea formularului atașat la adresa de e-mail: seniorinet@caritas.org.ro. Pentru eventuale detalii puteţi suna la numărul de telefon: 0742 051 762.

Vă așteptăm cu bucurie și încredere că veți susține rețeaua SenioriNet în continuare, păstrând speranța că astfel vom reuși să creștem numărul și calitatea serviciilor de care au nevoie bătrânii din România.

Agenda evenimentului poate fi descarcata de aici.

Cu prietenie,

Doina Crângaşu,

Director Executiv Confederaţia Caritas România,

 

Manager de Proiect Reţeaua SenioriNET

 

 

Portal co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru
Uniunea Europeană extinsă, în cadrul Schemei de Grant pentru ONG-uri, Fondul Tematic pentru
Participarea Societăţii Civile - Programul de Cooperare Elvetiano-Roman.

test