email: seniorinet@caritasromania.ro

telefon:021 230 40 13


Propunerea unei politici publice în domeniul serviciilor medico-sociale de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice

Reţeaua SenioriNet  propune  un document de politică publică cu privire la funcţionarea, reglementarea şi sustenabilitatea serviciilor la domiciliu pentru vârstnici, la nivel național 

Documentul de pozitie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Peste 53 de reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, autorităţi publice centrale şi locale, precum şi experţi independenţi au semnat Documentul de poziţie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Serviciile de ingrijire la domiciliu – o sansa la viata demna pentru varstnicii din Romania

Reteaua SenioriNET publica Barometrul de opinie privind colaborarea dintre ONG-urile furnizoare de servicii de ingrijire la domiciliu si autoritatile publice.

INS: Numarul pensionarilor a inregistrat o scadere in anul 2013

In 2013, numarul mediu de pensionari a fost de 5.410.000 de persoane, in scadere cu 77.000 de persoane fata de anul precedent si cu 179.000 de persoane mai putin fata de anul 2011, se arata intr-un comunicat de presa al INS.

Pensionarii de asigurari sociale detin ponderea majoritara (99,9%) in numarul total de pensionari, iar pensionarii de asigurari sociale de stat reprezinta 86,6% in totalul celor de asigurari sociale.

"Pe categorii de pensii, numarul pensionarilor pentru limita de varsta a fost preponderent (72,6%) in cadrul pensionarilor de asigurari sociale si pensionarii cuprinsi in categoriile de pensii – anticipata si anticipata partial – au reprezentat 2,2%", informeaza Institutul National de Statistica.

Pensia medie lunara a fost in anul 2013 de 805 lei

In 2013, pensia medie lunara de asigurari sociale de stat a fost  de 805 lei, mai mare cu 4,1% fata de anul precedent si cu 6,9% fata de anul 2011.

Pensia media lunara a inregistrat in 2013 discrepante semnificative in profil teritorial, "ecartul dintre valoarea minima si cea maxima depasind 350 de lei". Valoarea cea mai mica a pensiei medii inregistrata la nivelul anului 2013 a fost de 648 lei in judetul Giurgiu, iar valoarea cea mai mare a fost de 1022 lei in Municipiul Bucuresti.

 

 

 

 

Portal co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru
Uniunea Europeană extinsă, în cadrul Schemei de Grant pentru ONG-uri, Fondul Tematic pentru
Participarea Societăţii Civile - Programul de Cooperare Elvetiano-Roman.

test