email: seniorinet@caritasromania.ro

telefon:021 230 40 13


Propunerea unei politici publice în domeniul serviciilor medico-sociale de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice

Reţeaua SenioriNet  propune  un document de politică publică cu privire la funcţionarea, reglementarea şi sustenabilitatea serviciilor la domiciliu pentru vârstnici, la nivel național 

Documentul de pozitie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Peste 53 de reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, autorităţi publice centrale şi locale, precum şi experţi independenţi au semnat Documentul de poziţie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Serviciile de ingrijire la domiciliu – o sansa la viata demna pentru varstnicii din Romania

Reteaua SenioriNET publica Barometrul de opinie privind colaborarea dintre ONG-urile furnizoare de servicii de ingrijire la domiciliu si autoritatile publice.

Guvernul va adopta programul "o Comuna, o ambulanta”

Premierul Viorica Dancila a anuntat ca,în sedinta de Guvern de joi 23.05.2019, vor fi adoptate doua acte normative în domeniul Sanatatii: programul ''O comuna, o ambulanta'' si o serie de reglementari privind organizarea, functionarea si finantarea asistentei medicale comunitare.

"O masura pe care o luam astazi pentru sprijinirea comunitatilor locale este programul O comuna, o ambulanta, prin care asiguram servicii medicale de urgenta în toate localitatile României. Adoptam un mecanism de sprijin, prin care medicii de familie vor primi finantare sa achizitioneze si sa doteze o ambulanta pentru urgente. Este vorba despre o schema de ajutor de pâna la 200.000 de euro pentru fiecare beneficiar, banii pot fi folositi atât pentru achizitia si dotarea ambulantelor, cât si pentru cheltuieli de întretinere, plata salariilor si pentru dotarea cabinetelor medicale. Programul se va aplica în perioada 2019 - 2020 si va avea un buget total de 2,5 miliarde lei", a declarat premierul Viorica Dancila, la începutul sedintei de Guvern.

Ea a adaugat ca pentru a veni în sprijinul asistentei medicale comunitare vor fi adoptate reglementari detaliate privind organizarea, functionarea si finantarea acestei activitati.

"Este important sa asiguram furnizarea acestor servicii în mod integrat cu cele de asistenta sociala si prevenirea abandonului scolar. Astfel, oferim accesul la servicii sociale unui numar mare de persoane vulnerabile din comunitatile rurale sarace. În plus, România va putea beneficia de oportunitatile de finantare din fonduri europene în valoare de 355 milioane de euro", a aratat premierul.

Sursa: agerpres.ro

Portal co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru
Uniunea Europeană extinsă, în cadrul Schemei de Grant pentru ONG-uri, Fondul Tematic pentru
Participarea Societăţii Civile - Programul de Cooperare Elvetiano-Roman.

test