email: seniorinet@caritas.org.ro 

phone:0371 185 226


The proposal of public policies on homecare medical services and social care services for the elderly.

SenioriNet Network proposes a policy public paper on the functioning, regulation and sustainability of home care services for the elderly, nationwide. 

Position paper on supporting home care services

Over 53 representatives of NGOs, central and local public authorities as well as independent experts signed the Position paper on supporting home care services

Home care services - a chance to a dignified life for the elderly in Romania

SenioriNET Network publishes The Opinion barometer on cooperation between the NGOs providing home care services and the public authorities.

Topul national din punct de vedere al numarului de pensionari

Bucuresti se află pe locul 1 într-un top național din punct de vedere al numărului de pensionari cu 322.208 pensionari. Pe locul 2 este judetul Prahova cu 134.762, locul 3 judetul Dolj 120.810, iar judetul Cluj este pe locul 4 cu 117.298 pensionari. După Cluj urmează, foarte aproape, județul Iași, cu 112.254 pensionari.

România are în total aproximativ 5,34 milioane de pensionari, in scadere cu 47.000 de persoane fata de acelasi trimestru al anului precedent.  Potrivit unui comunicat de presa transmis BuzzNews.ro de către Institutul Național de Statistică, pensia medie lunară a fost în trimestrul IV 2014 de 847 lei, mai mare cu 4,4% faţă de acelaşi trimestru al anului precedent şi egală cu cea din trimestrul III 2014.

Pensionarii de asigurări sociale deţin ponderea majoritară (99,9%) în numărul total de pensionari. Pensionarii de asigurări sociale de stat reprezintă 87,8% în totalul celor de asigurări sociale. Pensia medie de asigurări sociale de stat a fost de 844 lei în trimestrul IV 2014, cu discrepanţe semnificative în profil teritorial, ecartul dintre valoarea minimă şi cea maximă depăşind 350 de lei (678 lei în judeţul Giurgiu faţă de 1068 lei în Municipiul Bucureşti). Pe categorii de pensii, numărul pensionarilor pentru limită de vârstă a fost preponderent (73,4%) în cadrul pensionarilor de asigurări sociale. Pensionarii cuprinşi în categoriile de pensii – anticipată şi anticipată parţial – au reprezentat 2,1%, arata INS.

sursa articol: http://www.monitorulcj.ro/ 

Portal co-funded by a grant from Switzerland through the Swiss Contribution to
the enlarged European Union, under the Grant Scheme for NGOs, Thematic Fund for
Civil Society Participation - Swiss-Romanian Cooperation Programme.

test