email: seniorinet@caritasromania.ro

telefon:021 230 40 13


Propunerea unei politici publice în domeniul serviciilor medico-sociale de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice

Reţeaua SenioriNet  propune  un document de politică publică cu privire la funcţionarea, reglementarea şi sustenabilitatea serviciilor la domiciliu pentru vârstnici, la nivel național 

Documentul de pozitie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Peste 53 de reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, autorităţi publice centrale şi locale, precum şi experţi independenţi au semnat Documentul de poziţie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Serviciile de ingrijire la domiciliu – o sansa la viata demna pentru varstnicii din Romania

Reteaua SenioriNET publica Barometrul de opinie privind colaborarea dintre ONG-urile furnizoare de servicii de ingrijire la domiciliu si autoritatile publice.

FUNDAŢIA HOSPICE CASA SPERANŢEI

Judet: Brasov

Localitate: Brasov

Adresa: Str. Sitei nr. 17A

Website: http://www.hospice.ro/

Tip furnizor: ONG

Tip serviciu furnizat: Ingrijire medicala

Email: hospice@hospice.ro

Telefon: 0268474405


 

HOSPICE Casa Sperantei este o organizatie de caritate neguvernamentala infiintata la Brasov, in anul 1992, la initiativa britanicului Graham Perolls, cu scopul introducerii si dezvoltarii serviciilor specializate de ingrijire pentru bolnavii incurabili in stadii avansate. Este prima si cea mai mare unitate de acest fel din Romania si centru de excelenta pentru Europa de Est, in domeniul ingrijirii paliative.

La HOSPICE Casa Sperantei pretuim fiecare clipa de viata! Pentru ca fiecare clipa de viata trebuie traita fara durere si in demnitate alaturi de cei dragi.

MISIUNEA HOSPICE

Introducerea şi dezvoltarea în România a îngrijirilor paliative pentru bolnavii incurabili şi promovarea serviciilor la nivel naţional prin programe de educaţie, informare şi advocacy.

VIZIUNEA HOSPICE

Credem că toate persoanele suferind de boli grave sau incurabile în stadii avansate trebuie să beneficieze în mod gratuit şi la momentul oportun de servicii specializate de îngrijiri paliative, iar familiile acestora trebuie să aibă acces la servicii de sprijin şi consiliere.

Serviciile HOSPICE sunt gratuite pentru toti beneficiarii. Fondurile necesare functionarii serviciilor de ingrijire paliativa provin din proiecte internationale, sponsorizari, evenimente de caritate, de la partenerii britanici, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (in 2011 fondurile CAS au reprezentat 18.9% din costurile serviciilor HOSPICE), Consiliul Judetean Brasov, Consiliul Local Brasov si de la contribuabilii care directioneaza 2% din impozitul pe profit.

CE INSEAMNA INGRIJIREA PALIATIVA PENTRU BOLNAVII INCURABILI?

Pentru bolnavii incurabili, ingrijirea paliativa inseamna cresterea calitatii vietii.

Cu toate ca boala nu mai raspunde la tratament, starea bolnavului poate fi ameliorata prin controlul simptomelor suparatoare, alinarea durerii, consiliere psihologica (de care pot beneficia si membrii familiei), servicii de asistenta sociala (pentru obtinerea drepturilor legale si pentru familiile care se confrunta cu greutati materiale) sau consiliere spirituala din partea preotilor, in functie de optiunea si confesiunea religioasa a fiecaruia.

In plus, in ingrijirea paliativa, bolnavul este cel mai important, drept pentru care nicio decizie medicala nu se ia fara consimtamantul sau si numai dupa ce a fost informat cu privire la tot ceea ce presupune decizia respectiva.

Ingrijirea paliativa poate fi acordata in paralel cu tratamentul prescris de medicul specialist.

Centrul de informare online HOSPICE
www.infopaliatie.ro este site-ul fundatiei pe care accesati informatii, brosuri si materiale video despre ingrijirea paliativa, grupate pe temele: ingrijire, consiliere, asistenta sociala, spiritualitate. Brosurile pot fi obtinute si in format printat, de catre pacienti, de la sediul fundatiei.
info@hospice.ro este adresa de email la care puteti adresa intrebari legate de serviciile fundatiei sau in general despre ingrijirea paliativa si veti primi un raspuns in maxim 72 ore.

HelpLine HOSPICE
Pacientii adulti din judetul Brasov beneficaza de consultanta telefonica si dupa orele de program ale celorlalte servicii, adica dupa ora 16:00, pana la 7:30, iar sambata si duminica la orice ora.
Serviciul judetean de consultanta telefonica helpline este implementat in cadul proiectului-pilot: „O viaţă de calitate pentru persoanele cu boli incurabile: informare, instruire, consulţă” (CSS09), proiect co-finanţat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

HOSPICE CASA SPERANTEI
BRASOV

A Str. Sitei nr. 17A Brasov 500074
T +40 268 474 405 / +40 268 470 495 / +40 372 730 114
F +40 268 474 467
email: hospice@hospice.ro

CENTRUL DE STUDII PENTRU MEDICINA PALIATIVA
BRASOV

A Str. Piatra Mare nr. 101 Brasov 500133
T +40 268 513 598
F +40 268 474 467
email: cshospice@hospice.ro

Informare, promovare, parteneriate: laura.iosub@hospice.ro , +40 0728 130 081

Portal co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru
Uniunea Europeană extinsă, în cadrul Schemei de Grant pentru ONG-uri, Fondul Tematic pentru
Participarea Societăţii Civile - Programul de Cooperare Elvetiano-Roman.

test