email: seniorinet@caritasromania.ro

telefon:021 230 40 13


Propunerea unei politici publice în domeniul serviciilor medico-sociale de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice

Reţeaua SenioriNet  propune  un document de politică publică cu privire la funcţionarea, reglementarea şi sustenabilitatea serviciilor la domiciliu pentru vârstnici, la nivel național 

Documentul de pozitie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Peste 53 de reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, autorităţi publice centrale şi locale, precum şi experţi independenţi au semnat Documentul de poziţie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Serviciile de ingrijire la domiciliu – o sansa la viata demna pentru varstnicii din Romania

Reteaua SenioriNET publica Barometrul de opinie privind colaborarea dintre ONG-urile furnizoare de servicii de ingrijire la domiciliu si autoritatile publice.

Cursuri de engleză şi calculatoare pentru seniorii din Botosani

Biblioteca  Judeţeană „Mihai Eminescu" din Botosani organizează cursuri gratuite de limba engleză şi IT pentru seniori.

Cursurile de limbă engleză se vor desfăşura în perioada 13-17 februarie şi se adresează tuturor celor interesaţi, deşi ţinta sunt vârstnicii.

Acestea sunt concepute pe nivele de înţelegere, de la începător până la mediu-avansat, în grupe de 12 până la 15 persoane. Cursurile dedicate participanţilor înscrişi la modulul începător se vor desfăşura în incinta Mediatecii de pe Pietonalul Unirii, între orele 10.30-11.30, de luni până vineri.

Cursurile dedicate participanţilor înscrişi la modulul avansat vor fi susţinute între orele 16.30-17.30, la sediul central al bibliotecii.

Cursurile de IT se vor desfăşura în perioada 20-24 februarie şi vizează bazele folosirii unui calculator, urmând ca ulterior cursanţii să înveţe utilizarea motorului de căutare Google, a paginii de Facebook şi a mesageriei electronice. Acestea se vor desfăşura în incinta Mediatecii de pe Pietonalul Unirii.

„Marşăm în timpul anului pe ideea de a oferi comunităţii cursuri destinate seniorilor, dar vorbim de adulţi în principal, facem referire la seniori ca şi ei să înţeleagă că pot să veni să urmeze aceste cursuri", a spus Sabin Tiberiu Pârvan, coordonator al cursurilor de IT. Înscrierile se fac la Centrul de Informare Comunitară sau la Sala de Lectură, ambele desfăşurându-şi activitatea în sediului central a Bibliotecii Judeţene, sau direct prin prezentarea la curs.

sursa articol:  www.monitorulbt.ro 

sursa foto:  vasile-antipa.blogspot.ro 

Portal co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru
Uniunea Europeană extinsă, în cadrul Schemei de Grant pentru ONG-uri, Fondul Tematic pentru
Participarea Societăţii Civile - Programul de Cooperare Elvetiano-Roman.

test