email: seniorinet@caritasromania.ro

telefon:021 230 40 13


Propunerea unei politici publice în domeniul serviciilor medico-sociale de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice

Reţeaua SenioriNet  propune  un document de politică publică cu privire la funcţionarea, reglementarea şi sustenabilitatea serviciilor la domiciliu pentru vârstnici, la nivel național 

Documentul de pozitie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Peste 53 de reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, autorităţi publice centrale şi locale, precum şi experţi independenţi au semnat Documentul de poziţie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Serviciile de ingrijire la domiciliu – o sansa la viata demna pentru varstnicii din Romania

Reteaua SenioriNET publica Barometrul de opinie privind colaborarea dintre ONG-urile furnizoare de servicii de ingrijire la domiciliu si autoritatile publice.

CONFERINTA DE LANSARE A PROIECTULUI “SENIORII – RESURSE IN COMUNITATE: VOLUNTARIAT LA VARSTA A TREIA”

Comunicat de presă

CONFERINTA DE LANSARE A PROIECTULUI “SENIORII – RESURSE IN COMUNITATE: VOLUNTARIAT LA VARSTA A TREIA”

Asociația Habilitas – Centru de Resurse si Formare Profesionala a organizat in data de 18 Iunie 2015, la Hotel Siqua din Bucuresti, Conferinta de lansare a Proiectului „Seniorii – Resurse in Comunitate: Voluntariat la Varsta a Treia”.

Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG din România, Componenta Implicare, Sub-componenta Voluntariat. Valoarea finanțării este de 33837 €. Proiectul este implementat în perioada 01.04.2015 – 31.03.2016.

La acest eveniment au sustinut prezentari doamna Rodica Caciula – coordonatoarea proiectului, domnul Lars Soeftestad, reprezentantul organizației partenere CBNRM Networking din Norvegia, doamna Maria Marin, presedinta Asociatiei Pensionarilor din Bucuresti, domnul Ilie Tifrea, director adjunct C.A.R.P. Omenia, doamna Mariana Nitelea, expert drepturile omului, si domnul Sorin Marinescu, expert voluntariat. Subiectele abordate au vizat prezentarea proiectului, aspecte legate de societatea civila din Norvegia si lectiile pentru Romania, voluntariatul seniorilor in comunitate, analiza nevoilor persoanelor varstnice din Romania, imbatranirea activa pentru seniorii din Romania, precum si combaterea discursului instigator la ura.

La Conferinta au participat peste 50 de persoane - reprezentanti ai societatii civile (ONG-uri cum sunt Fundatia Crucea Alb-Galbena, Societatea Romana Alzheimer), ai autoritatilor publice (DGASPC sector 1, DGASPC sector 3, DGASPC sector 5, Consiliul National al Persoanelor Varstnice), ai altor institutii (Clubul Seniorilor sector 1, Complex Multifunctional Caraiman, Spitalul Prof. dr. Al. Obregia) si seniori care doresc sa participe la activitatile de voluntariat din cadrul proiectului.

Prin intermediul acestui proiect ne adresam seniorilor din Bucuresti si ne propunem sa crestem nivelul lor de implicare civica prin activitati de voluntariat. Activitatile proiectului au in vedere formarea unui numar de 75 de varstnici in domeniul voluntariatului, plasarea varstnicilor ca voluntari in diferite institutii (institutii rezidentiale pentru varstnici, centre de plasament, cluburi pentru seniori), crearea unei retele de voluntari seniori la nivel de Bucuresti precum si elaborarea unui concept-paper pentru o strategie locala de sustinere a voluntariatului in randul varstnicilor.

Persoana de contact:

Rodica Caciula

Manager Proiect

Informații de contact:

Asociația Habilitas CRFP, Bd. 1 Mai nr. 27, Bloc C7, Scara B, Apart. 46, Sector 6, Bucuresti

Telefon: 0757022382 / 021440 11 48

E-mail: asoc.habilitas@yahoo.com

 

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi: www.eeagrants.org.

Vizitati și www.fondong.fdsc.ro 

 

 

Portal co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru
Uniunea Europeană extinsă, în cadrul Schemei de Grant pentru ONG-uri, Fondul Tematic pentru
Participarea Societăţii Civile - Programul de Cooperare Elvetiano-Roman.

test