email: seniorinet@caritasromania.ro

telefon:021 230 40 13


Propunerea unei politici publice în domeniul serviciilor medico-sociale de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice

Reţeaua SenioriNet  propune  un document de politică publică cu privire la funcţionarea, reglementarea şi sustenabilitatea serviciilor la domiciliu pentru vârstnici, la nivel național 

Documentul de pozitie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Peste 53 de reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, autorităţi publice centrale şi locale, precum şi experţi independenţi au semnat Documentul de poziţie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Serviciile de ingrijire la domiciliu – o sansa la viata demna pentru varstnicii din Romania

Reteaua SenioriNET publica Barometrul de opinie privind colaborarea dintre ONG-urile furnizoare de servicii de ingrijire la domiciliu si autoritatile publice.

Comunicat de presa - Conferinta de lansare a proiectului "Împreuna împotriva izolarii vârstnicilor din România!"

Asociatia Four Change si Fundatia Crucea Alb-Galbena Buzau au organizat Conferinta de lansare a proiectului “Împreuna împotriva izolarii vârstnicilor din România!”, luni 30 septembrie 2019, la sediul Consiliului Judetean Buzau.

Conferinta planificata în preajma zilei internationale a vârstnicului a reunit reprezentanti ai Consiliului Judetean Buzau, ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Buzau, precum si reprezentanti ai autoritatilor locale si furnizori de servicii sociale destinate vârstnicilor.

Populatia vârstnica reprezinta 15% din populatia tarii, iar estimarile arata ca în anul 2050, procentul va ajunge la 30%. Nevoia de servicii destinate persoanelor vârstnice se manifesta la cel putin 20% din populatia vârstnica actuala, dar este acoperita doar în procent de 0.23%.

Asociatia Four Change si Fundatia Crucea Alb-Galbena Buzau au organizat Conferita de lansare a proiectului “Împreuna împotriva izolarii vârstnicilor din România!”, luni 30 septembrie 2019, la sediul Consiliului Judetean Buzau.

Conferinta planificata în preajma zilei internationale a vârstnicului a reunit reprezentanti ai Consiliului Judetean Buzau, ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Buzau, precum si reprezentanti ai autoritatilor locale si furnizori de servicii sociale destinate vârstnicilor.

În cadrul evenimentului a fost prezentat proiectul “Împreuna împotriva izolarii vârstnicilor din România!”, care îsi propune dezvoltarea a trei servicii de îngrijire la domiciliu pentru 165 de persoane vârstnice din judetele Buzau (comuna Bradeanu) si Giurgiu (comunele Cosoba, Crevedia Mare).

Ne dorim ca prin serviciile oferite în cadrul proiectului sa asiguram o batrânete demna beneficiarilor nostri, sa contribuim la cresterea sperantei de viata a acestora si la scaderea gradului de institutionalizare a vârstnicilor dependenti, prin oferirea de servicii socio-mediale la domiciliul propriu. (Aurelia Pasare, Pre?edinte Asociatia Four Change)

Totodata, a fost prezentat si pachetul legislativ tertiar ca solutie pentru contractarea de servicii sociale destinate persoanelor vârstnice, în vederea dezvoltarii unui sistem national de servicii sociale disponibil în orice comunitate si adaptat nevoilor reale ale beneficiarilor.

Dintre cei prezenti si temele puse în discutie, mentionam:

- Cuvânt de deschidere, Petre Emanoil NEAGU, Presedinte Consiliul Judetean Buzau

- Problematica vârstnicului în România, Loredana DOROBANTU, Director Executiv, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Buzau

- Prezentarea proiectului „Împreuna împotriva izolarii vârstnicilor din România!”, Aurelia PASARE, Manager de proiect

- Importanta acordarii de servicii medico-sociale în comunitati si colaborarea cu reprezentantii autoritatilor locale, Cristina VASILE, Director executiv,  Fundatia Crucea Alb-Galbena Buzau

- Situatia persoanelor vârstnice din comuna Bradeanu, Judetul Buzau, Costel NICOLAIE, Primar Comuna Bradeanu

- Mecanisme de finantare a serviciilor sociale destinate persoanelor vârstnice, Mariana OANCEA, Expert servicii sociale, Asociatia Four Change

- Model de contractare a serviciilor de îngrijire la domiciliu, Nicoleta AMOISOAIE, Reprezentant Primarie Comuna Berca

- Importanta serviciilor de îngrijire la domiciliu, Dumitra DRAGHICI, Beneficiara de servicii

Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului “Împreuna împotriva izolarii vârstnicilor din România!”, Contract nr. POCU/436/4/4/126641 cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014 – 2020.

Pentru orice informatii legate de proiect, ne puteti contacta la e-mail office@4change.ro sau telefon 0746607031, persoana de contact Aurelia Pasare, Manager de proiect.

Portal co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru
Uniunea Europeană extinsă, în cadrul Schemei de Grant pentru ONG-uri, Fondul Tematic pentru
Participarea Societăţii Civile - Programul de Cooperare Elvetiano-Roman.

test