email: seniorinet@caritasromania.ro

telefon:021 230 40 13


Propunerea unei politici publice în domeniul serviciilor medico-sociale de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice

Reţeaua SenioriNet  propune  un document de politică publică cu privire la funcţionarea, reglementarea şi sustenabilitatea serviciilor la domiciliu pentru vârstnici, la nivel național 

Documentul de pozitie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Peste 53 de reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, autorităţi publice centrale şi locale, precum şi experţi independenţi au semnat Documentul de poziţie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Serviciile de ingrijire la domiciliu – o sansa la viata demna pentru varstnicii din Romania

Reteaua SenioriNET publica Barometrul de opinie privind colaborarea dintre ONG-urile furnizoare de servicii de ingrijire la domiciliu si autoritatile publice.

Centrul Respiro – centrul specializat de ingrijire

Pentru o familie care are in grija o persoana care nu se poate descurca singura, un moment de repaus este un lux. Iar lucrurile devin si mai complicate cand infirmiera isi ia concediu sau cand sunt nevoite sa caute o ingrijitoare pe termen scurt. Plecarea intr-un concediu trebuie planificata cu multa grija si va fi mereu prezenta ingrijorarea ca persoana draga nu e suficient de bine ingrijita in lipsa noastra.

Centrul Respiro Comana, din judetul Giurgiu, ar putea fi o solutie pentru cei care au nevoie de o pauza, dar si de siguranta ca cei dragi sunt ingrijiti corespunzator si petrec timp de calitate.

Respiro este un centru specializat in care se asigura ingrijire si supraveghere non stop tinerilor, adultilor, varstnicilor cu dizabilitati si in imposibilitatea de a se ingriji singuri. Astfel, familiile care au grija de ele pot beneficia de un repaus de maximum 30 de zile pe an.

Servicii oferite in cadrul centrului

  • Servicii de gazduire si masa  
  • Servicii de ingrijire personala 
  • Servicii de asistenta medicala (managementul medicatiei) 
  • Servicii de terapie ocupationala 
  • Program de relaxare 
  • Servicii de consiliere psihologica/ psihiatrica/ sociala 

Centrul Respiro este o structură socială dezvoltată de Fundația Estuar în cadrul proiectului „Şanse egale la angajare pentru persoanele din grupurile vulnerabile”.

Fundația Estuar a fost fondată în septembrie 1993 de către Asociația Penumbra din Scoția și Liga Romană de Sănătate Mintală și este prima organizație din România care a creat  pentru adulţii cu probleme de sănătate mintală o rețea de servicii de îngrijiri comunitare de zi și locative acreditate și recunoscute la nivel local, național și internațional.

Prin intermediul rețelei noastre naționale de centre sociale oferim servicii în sănătate mintală în București – sectorul 1 și 6, Giurgiu, Ploiești, Cluj.

Misiunea organizației este de a oferi opțiuni sociale și alternative adulților cu probleme de sănătate mintală, pentru reintegrarea lor în comunitatea românească.

Date de contact: Centrul Respiro Comana

Str. Gellu Naum, Nr. 560, loc. Comana, jud. Giurgiu

Telefon:

+4 0246 283 517

 +4 0758 119 325 - Departament Vânzări

e-mail:  respiro@esturar.org

site: www.centru-respiro.ro

Portal co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru
Uniunea Europeană extinsă, în cadrul Schemei de Grant pentru ONG-uri, Fondul Tematic pentru
Participarea Societăţii Civile - Programul de Cooperare Elvetiano-Roman.

test