email: seniorinet@caritasromania.ro

telefon:021 230 40 13


Propunerea unei politici publice în domeniul serviciilor medico-sociale de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice

Reţeaua SenioriNet  propune  un document de politică publică cu privire la funcţionarea, reglementarea şi sustenabilitatea serviciilor la domiciliu pentru vârstnici, la nivel național 

Documentul de pozitie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Peste 53 de reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, autorităţi publice centrale şi locale, precum şi experţi independenţi au semnat Documentul de poziţie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Serviciile de ingrijire la domiciliu – o sansa la viata demna pentru varstnicii din Romania

Reteaua SenioriNET publica Barometrul de opinie privind colaborarea dintre ONG-urile furnizoare de servicii de ingrijire la domiciliu si autoritatile publice.

Căsuțe din lemn cu grădină, pentru bătrânii dintr-o comună brașoveană

Primăria din comuna brașoveană Hălchiu a accesat fonduri europene cu ajutorul cărora a finalizat un proiect social care a cuprins și construirea a opt căsuțe din lemn, în care vor locui persoane vârstnice, aflate în dificultate.

Bătrânii se vor putea muta în căsuțele din lemn începând de anul viitor.

Căsuţele sunt construite din lemn, au încălzire prin pardoseală și sunt asemănătoare unei garsoniere, fiind concepute ca spațiu pentru dormitor, bucătărie, grup sanitare şi cameră de zi.

De asemenea, căsuțele din lemn sunt dotate cu mobilier, televizor, frigider și aragaz. Fiecare căsuţă are rezervat un spaţiu pentru grădinărit, astfel încât să ofere o ocupaţie bătrânilor care le vor locui.

Bătrânii vor putea locui în aceste căsuțe din lemn pe o perioadă maximă de cinci ani, timp în care nu vor plăti utilități, costurile acestora urmând să fie suportată de Primărie.

„Cei care vor locui în aceste căsuţe vor avea asistenţa medicală asigurată, la fel şi cea psihologică şi toate celelalte nevoi pe care le au aceşti oameni în vârstă din localitatea noastră. Vor fi cazaţi aici bătrâni care nu mai au posibilitatea să se întreţină singuri acasă pentru că nu mai au pe nimeni şi, vrând-nevrând, trebuie să ajungă în aceste căsuţe minunate”, a declarat Ioan Gîrbacea, primarul comunei Hălchiu, citat de Bună Ziua Brașov.

El a precizat că reprezentanții Consiliului Local al comunei urmează să decidă criteriile după care vor fi aleşi beneficiarii proiectului.

 

sursa articol: http://greatnews.ro/ 

Portal co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru
Uniunea Europeană extinsă, în cadrul Schemei de Grant pentru ONG-uri, Fondul Tematic pentru
Participarea Societăţii Civile - Programul de Cooperare Elvetiano-Roman.

test