email: seniorinet@caritasromania.ro

telefon:021 230 40 13


Propunerea unei politici publice în domeniul serviciilor medico-sociale de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice

Reţeaua SenioriNet  propune  un document de politică publică cu privire la funcţionarea, reglementarea şi sustenabilitatea serviciilor la domiciliu pentru vârstnici, la nivel național 

Documentul de pozitie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Peste 53 de reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, autorităţi publice centrale şi locale, precum şi experţi independenţi au semnat Documentul de poziţie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Serviciile de ingrijire la domiciliu – o sansa la viata demna pentru varstnicii din Romania

Reteaua SenioriNET publica Barometrul de opinie privind colaborarea dintre ONG-urile furnizoare de servicii de ingrijire la domiciliu si autoritatile publice.

Caravana Controlin - program de management al diabetului

Anul acesta, Fundatia Vodafone Romania si Asociatia React organizeaza Caravana Controlin, program de management al diabetului, lansat in decembrie 2012, prin care mii de oameni din intreaga tara vor beneficia de analize medicale gratuite.

Inceputa in luna iunie, Caravana Controlin va acoperi zeci de localitati din intreaga tara si le va oferi celor care prezinta risc de a dezvolta diabet posibilitatea de a-si face analize medicale gratuite. Astfel, peste 5000 de persoane din zeci de sate, comune izolate si orase mici din intreaga tara vor beneficia in mod gratuit de masurarea glicemiei, colesterolului, presiunii arteriale si a nivelului hemoglobinei din sânge, precum si de o electrocardiograma. In plus, pacientii vor primi informatii privind managementul diabetului si riscul dezvoltarii complicatiilor, iar persoanele diagnosticate cu diabet vor fi incluse intr-un program de monitorizare a glicemiei. Acestea vor beneficia gratuit de kitul Controlin si de consultanta din partea echipei pentru un an de zile.

Kit-ul Controlin contine un glucometru de ultima generatie cu Bluetooth incorporat, consumabile, un telefon mobil de tip smartphone si acces la aplicatia proiectului. Principiul de functionare este simplu: pacientul foloseste zilnic glucometrul care transmite prin Bluetooth catre telefonul mobil valoarea glicemiei masurate. Din telefon datele sunt transmise automat catre server si prelucrate in vederea furnizarii de informatii relevante pentru pacientul diabetic, precum si catre medicul acestuia. Pacientul poate vizualiza oricând, in contul sau de pe www.controlin.ro, fluctuatiile glicemiei si poate transmite rapoarte saptamânale sau lunare catre medicul sau diabetolog. 

Caravana dispune de o masina speciala echipata cu aparatura medicala de ultima generatie care faciliteaza screening-ul si diagnosticarea pacientilor. Mai mult, printr-un sistem de telemedicina, pus la dispozitie de Fundatia Vodafone Romania, vor putea fi transmise, in timp real, diverse date medicale catre medici specialisti diabetologi si cardiologi din Bucuresti.

"Prin proiectul Controlin, Fundatia Vodafone sprijina bolnavii cu diabet din intreaga tara, cu ajutorul tehnologiei mobile. Caravana Controlin este o noua faza a proiectului prin care ne propunem sa oferim asistenta celor care locuiesc in localitati izolate sau celor care nu au acces direct la servicii medicale de specialitate. Este vorba despre oameni care nu si-au mai facut analize de foarte mult timp. Credem ca prin aceasta initiativa vom putea contribui la depistarea diabetului sau a altor posibile probleme cardiovasculare si implicit la imbunatatirea starii de sanatate a mii de oameni din intreaga tara", spune Angela Galeta, Director Fundatia Vodafone Romania.

Mai multe detalii referitor la Controlin, gasiti pe controlin.ro

Pana  in prezent, 512 pacienti din intreaga tara au folosit zilnic tehnologia Controlin pentru a-si monitoriza starea de sanatate, anul acesta alte 250 de persoane cu diabet din toata tara vor primi kit-ul Controlin gratuit.

sursa articol: mediafax.ro

sursa foto: controlin.ro

Portal co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru
Uniunea Europeană extinsă, în cadrul Schemei de Grant pentru ONG-uri, Fondul Tematic pentru
Participarea Societăţii Civile - Programul de Cooperare Elvetiano-Roman.

test