email: seniorinet@caritasromania.ro

telefon:021 230 40 13


Propunerea unei politici publice în domeniul serviciilor medico-sociale de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice

Reţeaua SenioriNet  propune  un document de politică publică cu privire la funcţionarea, reglementarea şi sustenabilitatea serviciilor la domiciliu pentru vârstnici, la nivel național 

Documentul de pozitie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Peste 53 de reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, autorităţi publice centrale şi locale, precum şi experţi independenţi au semnat Documentul de poziţie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Serviciile de ingrijire la domiciliu – o sansa la viata demna pentru varstnicii din Romania

Reteaua SenioriNET publica Barometrul de opinie privind colaborarea dintre ONG-urile furnizoare de servicii de ingrijire la domiciliu si autoritatile publice.

Au început înscrierile la Gala Premiilor Participării Publice, ediţia a VIII-a

Dacă în 2016 ai avut o inițiativă civică sau o campanie de advocacy ce poate deveni sursă de inspirație pentru comunitate și alte organizații, nu te sfii să o împărtășești cu noi.

Pe 23 martie 2017, la cea de-a VIII-a ediţie a Galei, Centrul de Resurse pentru Participare Publica va premia și promova cele mai reușite intervenții în decizii publice, fie ca sunt la nivel local, fie national. Inițiativele pot veni din partea cetățenilor, a grupurilor civice, organizațiilor neguvernamentale, precum și a coalițiilor. De asemenea, la Gală se pot înscrie şi instituţii publice care au demonstrat implicarea cetăţenilor în procesul decizional.    

Detalii pe larg despre poveştile premiate la ediția din 2016 a G3P găsiţi aici.

Ce trebuie sa faci?

Completează formularul online până pe 31 ianuarie 2017 și convinge-i pe membrii juriului că locul tău este pe scena G3P. Detaliile pentru înscrierile la Gală se regăsesc în ghidul G3P.

Gala este evenimentul anual derulat de CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică, ce îi aduce pe scenă pe oamenii care au determinat instituții publice locale sau centrale să adopte sau să îndrepte hotărâri, în beneficiul diverselor comunităţi.

Pentru nelămuriri sunt disponibile următoarele detalii de contact: depozite@ce-re.ro sau la numărul de telefon 0727 823 483, persoană de contact Lavinia Chiburțe.

Centrul de Resurse pentru participare publică - CeRe este o organizație neguvernamentală a cărei misiune este de a acționa pentru ca deciziile publice să răspundă nevoilor și dorințelor actorilor sociali. CeRe ajută și oferă asistență grupurilor de oameni sau organizațiilor care schimbă starea de fapt din jurul lor. Lucrăm cu peste 20 de grupuri din toată țara care, fie că au reușit să oprească construcții ilegale, fie că au reușit să facă autoritățile să asculte cetățenii și să replanteze teii tăiați, construiesc un nou proiect de țară, una în care oamenii se implică în deciziile orașului sau țării lor. 

 

Portal co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru
Uniunea Europeană extinsă, în cadrul Schemei de Grant pentru ONG-uri, Fondul Tematic pentru
Participarea Societăţii Civile - Programul de Cooperare Elvetiano-Roman.

test