email: seniorinet@caritasromania.ro

telefon:021 230 40 13


Propunerea unei politici publice în domeniul serviciilor medico-sociale de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice

Reţeaua SenioriNet  propune  un document de politică publică cu privire la funcţionarea, reglementarea şi sustenabilitatea serviciilor la domiciliu pentru vârstnici, la nivel național 

Documentul de pozitie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Peste 53 de reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, autorităţi publice centrale şi locale, precum şi experţi independenţi au semnat Documentul de poziţie privind sustinerea serviciilor de ingrijire la domiciliu

Serviciile de ingrijire la domiciliu – o sansa la viata demna pentru varstnicii din Romania

Reteaua SenioriNET publica Barometrul de opinie privind colaborarea dintre ONG-urile furnizoare de servicii de ingrijire la domiciliu si autoritatile publice.

55 de medici dentisti ii vor trata gratuit pe copii, varstnici si persoanele cuprinse in legile speciale

De la 1 iulie 2014, 55 de medici dentisti din tot judetul Suceava vor acorda servicii stomatologice gratuite pentru copii, varstnici si persoanele cuprinse in legile speciale. 

22 de medici dentisti de la oras si 33 de medici dentisti de la tara ii vor trata gratuit pe asigurati, atata timp cat serviciile necesare sunt cuprinse in pachetul de baza. „Bugetul alocat pentru medicina dentara in urmatoarele sase luni, respectiv iulie-decembrie, este de 1.270.000 de lei, mai mare decat bugetul alocat pentru intreg anul 2012, in valoare de 1.245.000 de lei”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa remis de directorul general al CAS Suceava, Adela Baisanu.

Sume intre 2.605 lei si 3.908 lei, pentru fiecare dentist

Potrivit celor comunicate de Adela Baisanu, fondurile vor fi impartite celor 55 de dentisti in functie de gradul profesional si de localizarea cabinetului - rural sau urban, asa cum prevad Normele Contractului cadru. Mai exact, pentru medicul primar bugetul se majoreaza cu 20%, in timp ce pentru medicul care nu a obtinut grad profesional bugetul se diminueaza cu 20%. Pentru medicii din mediul rural bugetul se majoreaza cu 50%. In acest context, sumele alocate lunar fiecarei categorii de medic se prezinta in felul urmator: medic primar rural – 3.908 lei, medic primar urban – 3.907 lei, medic specialist urban – 3.256 de lei, medic urban – 2.605 lei.

Lista dentistilor care de la 1 iulie  vor intra in contract cu CAS Suceava  poate fi vizualizata aici.

Dentistii sustin ca Romania este tara cu cele mai multe persoane care au carii dentare si in care alocatiile de la buget pentru stomatologi sunt cele mai scazute, respectiv 0,4 la suta din bugetul Sanatatii.

 

sursa articol: monitorulsv.ro

sursa foto: b365.ro

Portal co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru
Uniunea Europeană extinsă, în cadrul Schemei de Grant pentru ONG-uri, Fondul Tematic pentru
Participarea Societăţii Civile - Programul de Cooperare Elvetiano-Roman.

test